NXPD IS ONDERDEEL VAN

NXPD volgens Lagemaat: samenwerken en meedenken

Interview met Eline Heuven en Willemien van de Groep (HR).

Lagemaat uit Heerde. Een vooruitstrevend familiebedrijf dat al decennialang actief is in de sloopbranche, asbest- en bodemsanering, infra en recycling. En, een bedrijf dat al vier jaar samenwerkt met NXPD. Eline: “Lagemaat is de afgelopen jaren gegroeid. Dagelijks werken we met ongeveer tweehonderd personen. De HR afdeling is in de afgelopen jaren opgezet door onze collega Els Mulder (HR). ‘Ons kent ons’ en via via nieuwe collega’s vinden is typerend voor onze cultuur, maar  daar redt Lagemaat het niet altijd meer mee.”

Intensieve samenwerking

De afgelopen jaren is er een flinke professionaliseringsslag gerealiseerd. Belangrijk daarbij is dat Lagemaat, Lagemaat blijft. Een platte, informele organisatie. Willemien: “Binnen Lagemaat zijn flexopdrachten niet voor een dagje, maar voor langere tijd. We streven er naar dat mensen uiteindelijk vast in dienst komen. Met NXPD trekt Lagemaat al vier jaar samen op en onze samenwerking heeft zich steeds verder uitgebreid.” Eline: “NXPD levert niet alleen de juiste collega’s maar is echt een kennispartner voor ons. We versterken elkaar en werken intensief samen.”

Vakmensen vinden

De grootste uitdaging voor Eline en Willemien is om voldoende vakmensen binnen te halen. Maar hoe maak je mensen warm voor het (slopers)vak?  In samenwerking met NXPD worden onder andere BBL-trajecten aangeboden. Eline: “We investeren in groei van mensen en stimuleren ontwikkeling. We werken aan een gezamenlijk einddoel: een goed opgeleide vakman.”

Samen optrekken

Wanneer een NXPD’er met pensioen gaat, komt de directie van Lagemaat langs op de afscheidsborrel. Het is zo maar een voorbeeld van de onderlinge betrokkenheid. Eline: “Ook de vrijdagmiddagborrel waarop NXPD ons trakteerde voor ons veertigjarig jubileum is zo’n voorbeeld. We hebben ons in de loop der jaren samen doorontwikkeld en dat is precies hoe een samenwerking moet zijn.” Lagemaat is en blijft een familiebedrijf vertelt Eline. Eén Lagemaat, ook al zijn dat tweehonderd mensen. “Een platte organisatie waar iedereen gelijk is, ook onze NXPD-collega’s en daar ben ik trots op.”

Over Lagemaat

De naam ‘sloopwerken’ dekt de lading al lang niet meer. Vanuit verschillende disciplines voert Lagemaat projecten uit, variërend van sloop en milieu (met bijvoorbeeld asbestsanering) tot infraprojecten. Binnen het bedrijf staan kwaliteit, veiligheid en milieubewust ondernemen voorop. Circulair demonteren en bouwen is een relatief nieuwe tak binnen de organisatie die volop aan het groeien is. Lagemaat creëert gebouwen die tot 97% uit herwonnen materialen bestaan. Complete gebouwen krijgen op een nieuwe locatie een tweede of derde leven. Lagemaat is landelijk gezien koploper op dit gebied, gelooft 100% in circulariteit en focust ook de komende jaren volop op deze business.

Blijf op de hoogte van NXPD!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief