NXPD IS ONDERDEEL VAN

Je belt en het wordt geregeld: Koninklijke Van Wijhe Verf over NXPD

Tien jaar NXPD – Interview met Dennis Hage, Productiemanager bij Koninklijke Van Wijhe Verf

Familiebedrijf Koninklijke Van Wijhe Verf is een zelfstandige verfproducent van onder andere de merken Wijzonol, Ralston en Rebel Paints en bestaat inmiddels alweer 105 jaar. Onder leiding van Marlies van Wijhe ontwikkelt, produceert en verkoopt het bedrijf o.a. synthetische en watergedragen muurverven en lakken. Dat alles vanuit een duurzame basis. Bij de organisatie werken ca. 230 mensen. Dennis Hage, Productiemanager, zegt hierover: “In de productie en het magazijn werken ca. 45 medewerkers , waarvan 10% flexibel. Ongeacht of je in vaste dienst bent of via een uitzendorganisatie, iedereen wordt gelijkwaardig behandeld, dit vinden we belangrijk binnen de organisatie.”

Persoonlijk en betrokken

Sinds een jaar of vier werken NXPD en Koninklijke Van Wijhe Verf samen. Dennis: “We werken met verschillende bureaus samen, maar we hebben inmiddels een goede samenwerking met NXPD opgebouwd. NXPD weet wat wij nodig hebben in de Productie en Magazijn; echte pragmatische aanpakkers.” Er is weinig personeelsverloop bij Koninklijke Van Wijhe Verf en dat komt omdat je er geen nummer bent. “We zijn een familiebedrijf waar mensen zich vertrouwd voelen. Het mooie vind ik dat NXPD ook zo met zijn mensen omgaat.”

Een andere overeenkomst is de ‘hands on’ mentaliteit van NXPD vertelt Dennis. Korte lijnen en al vier jaar dezelfde contactpersoon. “NXPD houdt proactief contact; als ze een interessant persoon voor ons tegenkomen dan bellen ze even.”

Hoe maak je mensen enthousiast voor het vak?

Als verfproducent weet Koninklijke Van Wijhe Verf precies hoe je verf maakt. Maar mensen warm maken voor het vak, dat is een heel ander verhaal. Ook het blijven motiveren van de huidige medewerkers is een uitdaging vertelt Dennis. “Van je vak een uithangbord maken en laten zien hoe uitdagend het werk hier is. Samen werken we daaraan. Je wordt gemotiveerd om altijd door te leren. Straks zijn er alleen maar uitvinders en geen mensen die het kunnen maken. Terwijl werken met je handen ontzettend waardevol is.”

De mens staat centraal

Het is onze missie om de beste en duurzaamste verf ter wereld te maken. Maar we zijn ons ook bewust dat het uiteindelijk altijd om het welzijn van onze medewerkers, partners en klanten draait. Dennis: “Het werk moet op een veilige en goede manier worden uitgevoerd, zodanig dat medewerkers het werk tot de AOW leeftijd kunnen doen. Duurzame inzetbaarheid is ook één van de thema’s die belangrijk is voor Operations. Ik ben echt trots dat we nog steeds een stabiel team hebben staan, zeker gezien de enorme groei die Koninklijke Van Wijhe Verf heeft doorgemaakt.”

Ook NXPD is flink gegroeid vult Dennis aan, en inmiddels veel meer dan een uitzendpartij. Met het aanbod van opleidingen en cursussen bieden ze welkome ondersteuning. “Vorig jaar zijn we gestart met meeloopdagen en dat blijkt een mooie aanvulling op het sollicitatiegesprek. Ik heb bij NXPD nog nooit gehoord dat iets niet mogelijk is of lang duurt. Het komt altijd goed. De ondernemersgeest straalt er vanaf en dat vind ik mooi. Want het gaat om veel meer dan alleen mensen leveren.”

Over Koninklijke Van Wijhe Verf

Koninklijke Van Wijhe Verf produceert Nederlandse verf voor de professionele markt én consument en kleurt daarmee de hele wereld. Het bedrijf, inmiddels aangestuurd door de vierde generatie, heeft mens, milieu en markt in een hoog vaandel staan. Vanuit de fabrieken in Zwolle wordt verf geleverd binnen Nederland en over vrijwel de gehele wereld.

Blijf op de hoogte van NXPD!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief