NXPD IS ONDERDEEL VAN

De ‘Weken van de Opleiding’ bij NXPD

Nu het tekort aan vakmensen steeds groter wordt, is NXPD op zoek gegaan naar een manier om op een laagdrempelige manier in contact te komen met scholieren en werkzoekenden. Dit willen zij doen middels ‘de Weken van de Opleiding’. Van 28 maart t/m 8 april stelt NXPD het Werken en Leren centraal. Het doel van NXPD is het enthousiasmeren van scholieren en werkzoekenden voor een opleiding en een baan in de Bouw & Infra of Techniek & Industrie. Tijdens de Weken van de Opleiding komt NXPD met allerlei initiatieven:

  • Sollicitatie op Locatie keet
  • Interviews met leerlingen
  • Winacties
  • Oriëntatiedagen

NXPD is de specialist in werken en opleiden in de Bouw & Infra en Techniek & Industrie. “We helpen mensen in de zoektocht naar vast of tijdelijk werk en ondersteunen medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling door middel van leer-werktrajecten en cursussen. Daarnaast verhuren we werkplekken en trainingslocaties. We hebben vestigingen in Zwolle, Hattemerbroek en Heerde. Dat we uit deze regio komen, is onze kracht. We kennen dit gebied goed.” Wat wij horen van onze opdrachtgevers in de regio, is dat er een flink tekort is aan mensen die met hun handen willen werken. Terwijl dat hartstikke leuk is en er volop mogelijkheden zijn! In de weken van de opleiding willen wij dat onder de aandacht brengen door naar scholen te gaan en in gesprek te gaan met jongeren over hun toekomst. We organiseren oriëntatiedagen op onze vestigingen waar we werkzoekenden kunnen informeren over werken en leren. Ook lichten we diverse vacatures uit van bedrijven in de regio en houden we interviews met leerlingen die al werkzaam zijn binnen NXPD.

Daarnaast heeft NXPD het initiatief www.jouwvastwerk.nl opgericht, een platform voor medewerkers en scholieren die geïnteresseerd zijn in leerwerktrajecten in de sectoren Bouw & Infra en Techniek & Industrie. NXPD verzorgt het samenwerkingsverband tussen haar opdrachtgevers en lokale opleiders uit Noordoost- Nederland. De leerwerktrajecten worden (in de meeste gevallen) BBL-trajecten genoemd.

Weken van de Opleiding

Blijf op de hoogte van NXPD!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief